top of page
Search

Is Ultimate Frisbee de meest pedagogische sport in Amsterdam?

Updated: Mar 23, 2021

Welke sport past bij mijn kind? Voor ouders die op zoek zijn naar een sport die soft skills benadrukt is frisbee het overwegen waard.


Het is aangetoond dat sporten voor kinderen de ontwikkeling goed ondersteunt. Fysieke en mentale gezondheid zijn voor de hand liggende benefits. Ook de soft skills van uw kind kunnen baat hebben bij samenwerking en sociale interactie met leeftijdsgenoten in competitieverband. Dit zijn de drie redenen dat frisbee hierin uitblinkt:


1. Spirit of the Game


Een unieke eigenschap van Ultimate is Spirit of the Game. Spelers dragen zelf de verantwoordelijkheid van fair play. Van elke speler wordt verwacht dat ze de regels kennen en zelf aangeven als een regel overtreden wordt, zonder hulp van een neutrale scheidsrechter. Deze onderliggende principes versterken wederzijds respect tussen tegenstanders, conflict-oplossende vaardigheden en zelfvertrouwen - zowel op het veld als erbuiten.


Hier lees je meer over Spirit, in het Engels of in het Nederlands.


2. Gemengde Teamsport


Ultimate wordt gespeeld door vrouwenteams, mannenteams en gemengde teams. Er zijn maar een handvol sporten die deze eigenschap delen. De wetenschap is verdeeld over in hoeverre het goed is voor de ontwikkeling van een kind om met gemengde groepen te sporten, dus daar mogen we eigenlijk niks over zeggen.


Wel denken we dat het goed is om de optie te hebben om met jongens, meisjes of met allebei te sporten. Mixed is in ieder geval razend populair in Amsterdam - ie-de-reen wil mixed spelen. Dat zegt toch wel iets!


3. Internationale Cultuur


Frisbee is een sport die is gegroeid op de universiteiten in de Verenigde Staten. Van daar uit heeft de sport zich ontwikkeld tot een wereldwijd fenomeen. We merken in onze club dat er veel expats deelnemen in de verschillende teams. Vaak willen jeugdspelers, als ze daar comfortabel mee zijn, aan het einde van de wedstrijd hun tegenstander bedanken in het Engels met een korte toespraak.

112 views0 comments

Recent Posts

See All

Комментарии


bottom of page